Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld vill att fler förklarar det självklara med jakt och viltvård. Det gäller inte minst företag som förbundet samarbetar med. Foto: Jan Henricson

Jägareförbundet ställer krav på Agria

Jägareförbundet värderar just nu sitt samarbete med försäkringsbolaget Agria. Att företaget i sitt senaste pressmeddelande markerar att det står bakom förbundets grundläggande värderingar och jakt är positivt, enligt generalsekreterare Bo Sköld.

Jägareförbundet har i ett möte med Agria ställt ett antal krav för att samarbetet ska kunna fortgå. Det viktigaste är att Agria tydligt ställer upp för jakten och Jägareförbundets värdegrund. Enligt förbundets generalsekreterare, Bo Sköld, är det viktigare nu än kanske någonsin tidigare.

– Jag menar att vi alla måste bli bättre på att lyfta fram jakten som företeelse, att förklara den och försvara den i olika sammanhang. I det ligger att vi väljer att samarbeta med de som delar vår uppfattning och står upp för den på ett tydligt sätt, säger Bo Sköld.

 

En stor fråga

Enligt Sköld är debatten som kommit efter ”Agriaaffären” större och viktigare än valet av försäkringsbolag. I stället är det ett exempel av många där olika aktörer försöker underminera jakten, ofta på osaklig grund.

– Vi vill att fler förklarar och tar ställning för det självklara med jakten och viltvården. Det är tyvärr lätt att falla för populistiska utspel och reagera, när man inte själv har sakkunskapen, säger Bo Sköld.

 

Förmåner för medlemmar

Agrias erbjudande om att gratis försäkra hundar som används vid trafikeftersök kanske inte är så generöst som det i förstone kan verka, eftersom medlemmar i Jägareförbundet redan har den förmånen.

Men det är något som Bo Sköld inte har några synpunkter på. Han tycker att det i grunden är ett bra ställningstagande för alla eftersöksekipage och jaktens värde i samhället.

– Vi fortsätter att bevaka hur Agria agerar, vad våra medlemmar tycker och för samtal om fortsatt samarbete. I det ingår naturligtvis att vi vill göra våra medlemmars förmåner ännu bättre, säger han.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev