Nästa vecka arrangeras skogsmässan Elmia Wood i skogarna kring Bratteborg söder om Jönköping. Foto: Elmia

Jägareförbundet på skogsmässa

Nästa vecka arrangeras skogsmässan Elmia Wood i skogarna kring Bratteborg söder om Jönköping – och Jägareförbundet finns på plats.

– Vi tycker detta är ett utmärkt tillfälle att prata om viltförvaltning och foderskapande åtgärder, säger Jägareförbundets regionchef Jihm Forsberg.

Elmia Wood väntar över 500 utställare och fler än 50 000 besökare under mässan, som pågår 7–10 juni. Bland utställarna finns Jägareförbundet.

 

Informera om jakt

– Vi är på plats med personal och förtroendevalda under hela mässan. Här kan du diskutera skogsbruk i stort och smått, få tips och råd i lugn och ro med fokus på just ditt skogsbruk utan industriella synpunkter. Därför vill vi finnas på plats och informera om jakt och viltförvaltning, säger Jägareförbundets jaktvårdskonsulent Jerker Andersson.

Mässan har inriktning mot skogsproduktion, skogsmaskiner, innovationer inom skogsområdet och likande. Men visst utrymme finns alltså även för viltfrågor.

 

Foderskapande åtgärder

– Vi kommer att prioritera vår information mot foderskapande åtgärder i skogen. Eftersom forskning visat att man mest effektivt minskar viltskador på skog med ökad mängd naturligt foder hoppas vi att dessa budskap ska vara intressanta och locka till diskussioner, säger Jerker Andersson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev