Anders Gruvaeus som är ordförande i Jägareförbundet Östergötland föreslås bli ny ledamot i riksförbundets styrelse.

Gruvaeus som förslag till förbundsstyrelsen

Östgöten Anders Gruvaeus föreslås bli ny ledamot i Svenska Jägareförbundets styrelse. Valberedningen lägger sitt förslag till årsstämman som hålls 3–4 juni på Öster Malma.

Jägareförbundets valberedning hade hunnit koppla av efter förrättat värv när deras kandidat till styrelsen, Camilla Benje, Halland, oväntat meddelade att hon på grund av tidsbrist inte kunde åta sig uppdraget.

För beredningens ordförande Lars Ingelmark blev det att tillsammans med övriga ledamöter kavla upp ärmarna igen i sökandet efter ny lämplig ledamot.

 

Nöjd valberedning

Och nu föreslår man Anders Gruvaeus, ordförande i Jägareförbundet Östergötland, och med många års erfarenhet som förtroendevald på olika poster inom förbundet.

– Vi fick som sagt ta ett omtag och plocka fram materialet igen. Efter direktkontakter med samtliga länsföreningar i Syd samt brevkontakter med övriga föreningar är vi mycket nöjda med att kunna föreslå Anders Gruvaeus till ny ledamot i styrelsen, säger Lars Ingelmark.

Gruvaeus har sin profession inom skogsbruket, något som valberedningen räknar med kommer till nytta i styrelsearbetet. Lars Ingelmark lyfter också fram hans erfarenheter av 20 års förtroendeuppdrag inom Jägareförbundet.

– Anders har rekommenderats av många jägareförbundare i södra Sverige, och det finns också ledamöter i valberedningen som har positiva erfarenheter efter att ha arbetat tillsammans med honom i förbundet, säger Lars Ingelmark.

 

Anders Gruvaeus ska ersätta Angelica Johansson vars plats i styrelsen skulle tagits av Camilla Benje. Blir det inte fel när ni nu föreslår en man?

– Jag väntade mig den frågan. Nej, vi resonerar inte så i förbundet. Det är kompetensen och inte kön som räknas. Vid förra årets stämma ersattes till exempel en avgående man av en kvinna. Samtliga i styrelsen ska kunna arbeta tillsammans för att föra den svenska jakten och viltförvaltningen framåt, både kvinnor och män, säger Lars Ingelmark.

 

Fakta

Till Jägareförbundets årsstämma föreslås Torbjörn Larsson ta över som ordförande efter avgående Björn Sprängare. Därför behövs ett fyllnadsval där valberedningen föreslår Rickard Axdorff. Anders Gruvaeus föreslås istället för Angelica Johansson som tackat nej till omval. Övriga i styrelsen som föreslås för omval eller har ett år kvar på sina mandat är Torbjörn Lövbom, Anders Iacobaeus, Peter Eriksson, Britt Marie Nordquist, Rolf Annerberg, Monika Stridsman och Jonas Paulsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev