Helene Tivemark har belönas med Studiefrämjandets hållbarhetspris Ugglestipendiet med för filmen ”Jag är jägare” Foto: Thomas Östlund

Film om jägare vinner hållbarhetspris

Jag är jägare, det är namnet på Helene Tivemarks film som i helgen fick ta emot Studiefrämjandets hållbarhetspris Ugglestipendiet.

Priset delades ut vid Studiefrämjandets förbundsstämma på Djurö i Stockholms skärgård den 3 juni. Helene Tivemark fanns på plats för att ta emot utmärkelsen och prissumman på 25.000 kronor.

 

Samtal om jaktens betydelse

I filmen, som delvis är finansierad av Svenska Jägareförbundet får man möta olika människor som berättar om sin relation till jakt och naturvård. Filmen visas bland annat i Studiefrämjandets Jägarskola men även för en bredare publik för att bidra till samtal om jaktens betydelse i dagens samhälle.

– Jag mötte så många fantastiska människor under arbetet med filmen. En favorit är stjärnkocken Danyel Couet som berättar om sin personliga resa från att ha varit i princip jaktmotståndare till att bli självförsörjande på viltkött till sin restaurang F12, och om hur man kan vara både djurvän och jägare, säger Helene Tivemark i ett pressmeddelande.

 

Olika val i livet

– Ett annat minne är är då 18-åriga Emilia, en supergullig musikalstuderande tjej från Värmland som jagat med sin pappa i hela sitt liv, berättar om hur flera av hennes närmaste vänner är veganer och vegetarianer och hur de, helt naturligt, respekterar varandra eftersom de bara gjort olika val i livet. Det är helt enkelt inget man behöver bråka om säger Emilia i filmen, berättar Helene Tivemark.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev