Fasan passar bra som råvara även när de bästa kockarna står vid spisen. Foto: Kjell-Erik Moseid

Fasan i huvudroll för Årets kock

När finalen av den prestigefyllda tävlingen Årets kock avgörs i Malmö i början av februari är fasan huvudingrediens i den andra tävlingsuppgiften.

Enligt Jonas Dahlbom, stjärnkock som tidigare vunnit tävlingen, har man hittat en lokal råvara som är tillgänglig vid årstiden då tävlingen genomförs.

– Fasan är inte heller en råvara vi haft med som tävlingsuppgift tidigare, säger Jonas Dahlbom på Årets kocks hemsida.

Fasanerna levereras av Friskens Vilt i Vittskövle. Enligt tävlingsinstruktionen ska den varma huvudrätten serveras där det tydligt framgår att fasan är huvudråvaran på tallriken.

Årets Kock är svenskt mästerskap i professionell matlagning och klassas som Sveriges mest prestigefyllda tävling inom gastronomin. Tävlingen startades av legendaren i Kocksverige, Tore Wretman, och vinnaren tilldelas titeln Årets kock, får Gastronomiska Akademiens mejerimedalj och belönas med en studieresa.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev