Ett oväntat besök på vargjakten. När jägarna träffades för en avslutande genomgång dök en älg plötsligt upp på samlingsplatsen. Foto: Lennart Johannesson

Ett oväntat besök på vargjakten

När jägarna som jagade varg i Brattforsrevirets västra del samlades för en avslutande sista genomgång fick de oväntat besök av en fjolårskviga. Lennart Johannesson var på alerten och kunde med sin iPhone dokumentera det unika mötet.

Vad gäller själva jakten så hade Värmlandsjägarna inte lyckan med sig denna iskalla januaridag som var den fjärde av 2017 års vargjakt.

Lennart Johannesson.

– Jag hade en ”fri roll” inne i såten och de två vargar som vi hade uppe passerade bara drygt hundra meter från mig men bortanför en tät granungskog. De gick också förbi två passkyttar som inte ansåg sig ha tillräckligt bra läge, säger Lennart Johannesson, ledamot i länets viltförvaltningsdelegation och tidigare ordförande för Jägareförbundet Värmland.

Han berättar att jaktlaget använde sig av två plus två hundar. Två släpptes medan de andra hölls i band för att kunna användas ifall vargarna skulle dela på sig. Den här gången klarade de sig.

Men skam den som ger sig. I morgon ska jägarna ut igen. Vid en avslutande samling sent på eftermiddagen smiddes planerna. Det var då älgkvigan dök upp.

– Plötsligt bara stod älgen där på vägen och tittade på oss. Det var rätt märkligt, och roligt att jag hann med att fotografera, säger Lennart Johannesson.

Under dagen fälldes en varg i Brattforsrevirets östra del.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev