Drabbad jägarfamilj hotas på nätet

I lördags dödades Per Sandbergs gråhundstik Ivrig i ett vargangrepp i skogarna utanför Leksand. Nu har han och hans familj drabbats av hot och hat i sociala medier, i telefon och genom sms.

Efter händelsen berättade Per Sandberg om sorgen och vanmakten som kom över honom när han hittade sin hund dödad av varg där hon nyss skällt ståndskall på älg.
– Det är som en mardröm. Sedan snurrar det hela tiden i huvudet, tänk om jag kommit fem minuter tidigare då kanske Ivrig klarat sig. Sedan tänker jag bara på hur ensam och rädd hon måste ha känt sig under vargattacken. Hon hade sår efter bett över hela kroppen och både bäckenet och ryggraden var knäckt. Vågar jag någonsin släppa någon av mina andra hundar i framtiden, sa Per Sandberg i en intervju med Dalarnas Tidningar.
Nu drabbas han och hans familj ytterligare. Avesta Tidning skriver om hur de drabbas av näthatet mitt i sitt sorgearbete.
– Trakasserierna, anonyma telefonsamtal, sms och angrepp på nätet har bara blivit värre och värre sedan det tragiska uppmärksammades i media, säger Per Sandberg till tidningen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev