– Med det här förslaget som vi lagt kommer vi kunna följa EU-rätten och få enhetliga behandlingar som givetvis ska möjliggöra jakt, säger Sven-Erik Bucht. Arkivfoto: Lars-Henrik Andersson

– Med det här förslaget som vi lagt kommer vi kunna följa EU-rätten och få enhetliga behandlingar som givetvis ska möjliggöra jakt, säger Sven-Erik Bucht. Arkivfoto: Lars-Henrik Andersson

Bucht: ”Förslaget ska möjliggöra vargjakt”

Regeringen väntas klubba ändringarna i domstolsgången redan i maj.
– Vi kommer nu få en vettig behandling av överklagningarna och en likartad bedömning, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).

Sven-Erik Bucht säger till Svensk Jakt att med det nya förslaget hoppas man få en vettig behandling av de överklagningar som förmodligen kommer göras rörande vargjakten.
– I dag görs olika bedömningar.
Sven-Erik Bucht påpekar att regeringen även vill få en rättssäker process och att grunden till det förslag han nu lagt fram är beslutet i Högsta förvaltningsdomstolen om att det inte är hållbart med ett överklagandeförbud.
– Förslaget är nu ute på remiss i fem veckor. Vi räknar med att efter remissrundan kunna fatta beslut i maj om det här och ändringen ska kunna träda i kraft i god tid, säger Sven-Erik Bucht.
Han kan inte svara på om det även kommer bli ett sista datum för beslut om jakt efter andra rovdjur förutom varg. I förslaget nämns bara 15 september som sista beslutsdatum för licensjakt på varg. Varför det inte finns ett beslutsdatum för övriga rovdjur är det ingen som kan svara på i dagsläget.
– Med det här förslaget som vi lagt kommer vi kunna följa EU-rätten och få enhetliga behandlingar som givetvis ska möjliggöra jakt, säger Sven-Erik Bucht.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev