Foto: Lars-Henrik Andersson

Bucht blåser till strid om utfodring

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) blåser till politisk strid om utfodringsförbudet. I en intervju säger han att Centerns agerande i frågan är ett svek mot landsbygden.

Sven-Erik Bucht är i intervjun med Land Lantbruk mycket besviken på att hans förslag om ett generellt förbud mot utfodring av vilt inte vann riksdagens gillande.

Kritiken riktar han särskilt mot Centern och Sverigedemokraterna som han anser sviker landsbygden.

– Det förvånar mig att oppositionen inte har insikten om den tunga vardag som många lantbrukare har och tar sitt ansvar. Det dessutom är tydligt att LRF vill att utfodringen ska regleras, säger Sven-Erik Bucht till tidningen.

Han menar att regeringens förslag skulle fått verklig effekt. Till exempel hade ett stopp av utfodring under växtperioden varit ”ett effektivt sätt att komma åt viltets härjningar”.

Oppositionens förslag om att sätta in åtgärder och utfärda förbud i de fall det finns uppenbara problem, anser landsbygdsministern är ett hafsverk.

Centerns Kristina Yngwe går i svaromål på sin Facebooksida, där hon tycker det är tråkigt att landsbygdsministern blåser till strid genom att anklaga hennes parti för att svika landsbygden. Hon undrar också om Sven-Erik Bucht tycker det är viktigare med partipolitisk prestige än att lösa frågan.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev