Garmin Astro 320 fasas ut från marknaden. Foto: Lars-Henrik Andersson

Astro 320 fasas ut på grund av EU-regler

På grund av EU-regler får Garmin Astros populära hundsökarmodell 320 inte längre importeras till medlemsländerna. Det innebär att de produkter som redan finns i landet kan säljas fram till dess att lagren är tömda.

I ett pressmeddelande skriver Garmin att EU-kommissionen har antagit nya regler för vad som gäller för alla typer av produkter som använder någon form av radiovågor.

De produkter som inte är anpassade till de nya reglerna får inte längre importeras till EU. Enheter som finns i lager i medlemsländerna får levereras till butikerna för försäljning fram till att lagren är tömda.

– Astro 320 är en sådan produkt som inte längre får importeras till EU, men den får användas som vanligt, säger Magnus Mårlind, produktchef Outdoor på Garmin Nordic.

 

Garmins ersättare till Astro 320 är Alpha 50 och Alpha 100.

– Många hundförare har Astro men den nya Alphaserien har fler möjligheter och är även förberedd för framtida lanseringar av Garmins produkter, säger Marcus Bjärneroth som är marknadsdirektör på Garmin i pressmeddelandet.

Modellerna Astro och Alpha är inte kompatibla. Halsbandet T5 kan användas till båda modellerna, men inte samtidigt, vilket naturligtvis ställer till problem i jaktlagen.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev