tisdag 19 mars

Opinion

2015 sätter vi fokus på medlemsnyttan

Bo Sköld, generalsekreterare i Svenska Jägareförbundet.

Julhelgen står för dörren och därför känns det ganska naturligt att summ­era det gångna året.
Jag vill också ta chansen att blicka framåt mot nästa års spännande utmaningar, skriver generalsekreterare Bo Sköld.

Ofta slår det mig hur positivt det är att möta er medlemmar, förtroendevalda och anställda. Ert engagemang, er kompetens och ert driv i jakt- och viltförvaltningsfrågor ger en enorm energi till hela organisationen.

Nått målen
2014 har varit ett mycket intensivt år och det finns så mycket bra som vi gemensamt åstadkommit, men jag nöjer mig med att här beskriva det övergripande. 
Vi har i huvudsak nått våra gemensamma mål samtidigt som vi genomfört en stor förändringsprocess för att effektivisera, utveckla ledarskapet och skapa ekonomisk balans i organisationen. 
Många gånger under 2014 har det krävts extraordinära insatser, vilka alla lösts med stort engagemang och precision. 
Vårt mål med förändringsprocessen är att ge dig som medlem mer medlemsnytta och säkerställa att vi även i framtiden har en fantastisk jakt och viltförvaltning i Sverige. Jag tycker att vi har klarat 2014 års utmaningar med bravur. Våra resultat är ett lagarbete. Därför vill jag tacka er för allt det ni gör!
Under 2015 hoppas jag verkligen att vi tidigt kan säga att vi är på väg att normalisera en aktiv vargförvaltning och att vi därmed har minskat det höga rovdjurstrycket.

Enorm medlemsnytta
Men en av de absolut mest avgörande frågorna under 2015 är att vi med gemensamma krafter klarar av att kommunicera den enorma medlemsnytta vi skapar tillsammans – varje dag. Allt från saltstenen i skogen till intressebevakningen i Bryssel. Målet är alltid den svenska jaktens bästa. 
Vi gör skillnad, tro mig. Utan förbundet hade vi haft en helt annan jakt i Sverige. 
Låt oss därför tillsammans, börja fråga våra kamrater i jaktlagen om de är medlemmar och sälja in medlemskapet. Det finns ingen jaktorganisation som är mer engagerande, kompetent och drivande än Jägareförbundet. 
Låt oss sälja in det budskapet, men samtidigt ödmjukt fortsätta att vara lyhörda och utveckla oss själva. Vi kan med stolthet bjuda in och rekrytera nya medlemmar till vår gemenskap.
Ju fler vi är desto bättre möjligheter får vi att påverka.
Tack för ert stora engagemang under 2014 och en önskan om en riktigt God jul och ett Gott nytt år.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.