fredag 29 mars

Opinion

Jakten i Afrika bidrar bevisligen till att stammarna av stora vilda djur ökar, skriver debattören. Foto: Elias Turesson

Debatt: ”På miljöpartistens Facebook flödar hatet mot jägare fritt”

Miljöpartiets principer och definition av moral och etik är kanske det största hotet av alla mot svensk biologisk mångfald och miljö. Ändå har partiet fått ansvaret för de frågorna i regeringen Löfven.

I en serie av klickfiskande artiklar om svenska jägares jakt i Afrika, baserade enbart på material från en organisation som för bara något år sedan avslöjades med att ha personer i ledningen som inte drar sig från att delta i olagliga metoder för att nå sina mål, har Expressen den senaste veckan lyckats öka temperaturen kraftigt i en redan allt för polariserad fråga.

 

Slätar över

Redaktionschefen kallar det journalistik och försöker efter några dagars drev släta över det hans medarbetare gör, genom att i slutet av sitt inlägg hylla Göteborgs-Postens avslöjande av hot mot bönder från samma organisationer.

Givetvis vet han att ingen kommer att läsa så långt.

 

Massorna triggas

Säkert som amen i kyrkan kastar sig Miljöpartiet, genom sin talesperson i frågor om biologisk mångfald, på drevet.

På en Facebooksida, noga rensad från inlägg som inte hyllar personen och hennes åsikter, triggas massorna så kommentarsfältet glöder av hat mot alla som kan tänka sig att utnyttja naturens överflöd på det mest naturliga sätt som finns.

I ett inlägg totalt befriat från nyanser (jo, jakten i Afrika bidrar bevisligen till att stammarna av stora vilda djur ökar) och försök att se till helheten eldas massorna på och hatet flödar fritt.

 

Samarbete raseras

Att Expressen fiskar klick köper jag. De lever ju av det. Var Miljöpartiet står i frågor som gäller jakt är heller ingen överraskning.

Det jag däremot aldrig kommer att förstå är hur ett parti som genom generationer varit med och byggt ett viltvårdssystem baserat på principer som ”det man äger vårdar man”, forskning, fakta, frivilligt arbete, samarbete och kompromissvilja, kan låta Miljöpartiet rasera det arbetet på mindre än två mandatperioder.

 

Mats S Johansson

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.