söndag 25 juni

Hund

Publicerad 15 mars 2017 - 11:18

Konsumenternas Försäkringsbyrås poängjämförelse gör det enklare att jämföra hundförsäkringar, en annars ganska snårig uppgift. Foto: Johnny Olsson

Konsumentranking av hundförsäkringar

Moderna Djurförsäkringars hundförsäkring Trippel har utsetts till Sveriges bästa hundförsäkring av Konsumenternas Försäkringsbyrå, tätt följd av försäkringar från Agria och Sveland.

Konsumenternas ranking görs utifrån kriterierna veterinärvård, självrisk, livförsäkring och begränsningar, samt hur nöjda kunderna är enligt Svenskt kvalitetsindex.

Moderna Djurförsäkringars Trippelförsäkring har fått högst totalpoäng – 4,3. Agria (120.000) har fått 4,2 liksom Sveland Maximal. 4,1 totalpoäng har ICA Försäkring, Moderna Dubbel och Svedea fått. Sedan följer en rad försäkringar i fallande skala ner till Folksam Bas som har fått 2,3 poäng.

– Vi jobbar ständigt för att förbättra våra produkter så att försäkringstagarna ska få den bästa servicen. Utmärkelsen är ett bevis på att vi har lyckats i vår ambition, säger Benito Guiance, chef för Moderna Djurförsäkringar, i ett pressmeddelande.

Konsumenternas Försäkringsbyrå är en stiftelse som ger privatpersoner oberoende fakta och vägledning inom försäkringsområdet. Organisationens övergripande uppdrag är att hjälpa konsumenter att fatta välinformerade beslut. Bakom Konsumenternas Försäkringsbyrå står Konsumentverket, Finansinspektionen och Svensk Försäkring.

 

 

I topp

Även jämförelsesajten Hundförsäkring.nu rankar Modernas försäkring som den bästa just nu. På sajten får man dessutom en tydlig överblick över de de många alternativ som finns för hundförsäkringar och svar på en rad vanliga frågor i sammanhanget.

 

Skribent

Marie Gadolin

marie.gadolin@svenskjakt.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

  Mina artiklar

  För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

  Färre skadades
  Antalet skadade och dödade hundar minskade med totalt 17 procent under 2015.
  Gör din egen hundmat
  Här får du några tips på hur du gör hundmat.
  Jaga med förnuft när det är kallt
  Sträng kyla är farligt för hunden
  Varg angriper jämthund
  Varning för starka bilder

  Mest läst

   Svensk Jakt på Instagram

   • Ursus arctos
Foto: @johnnyolsson67
   • Lördag och söndag, 3-4 juni, bevakar vi @jagareforbundet årsstämma på Öster Malma.
Följ rapporteringen på svenskjakt.se!
   • Pandion haliaetusFoto: Kenneth Johansson
   • Den här årstiden gäller det att hålla extra koll på var man sätter fötterna under skogspromenaden... Foto: Martin Källberg/Svensk Jakt
   • På måndag inleds vårjakten på råbock i delar av landet. Ska du ut och göra ett försök med bockarna? #jakt #svenskjakt #vårjakt #vårbock
   • Svensk Jakt nr 5 är nu ute! Detta nummer innebär seriestart för vår nya storsatsning, Jaktresan i Sverige.
Vill du hänga med på resan? Som medlem i Jägareförbundet får du tidningen i brevlådan och/eller som e-tidning varje månad!

   Samtidigt på JaktPlay