torsdag 27 april

Hund

Publicerad 27 november 2016 - 18:05

Snart är det dags för Stövarjaktens dag igen. Den här gången tillägnad klubbens bortgångne sekreterare Lars O Törnkvist. Foto: Jan Henricson

Stövarnas egen dag

Lördagen den 3 december arrangeras ”Stövarjaktens dag” av Svenska Stövarklubben. Samtidigt görs en insamling till Blodcancerfonden.

Stövarjägare eller ej, alla känner någon som drabbats av cancer. Inom Svenska Stövarklubben blev detta väldigt tydligt då vår sekreterare insjuknade och hastigt lämnade oss. Vi vill därför passa på att hedra minnet av Lars O Törnkvist och alla andra som denna sjukdom drabbat och genomföra en insamling till förmån för Blodcancerfonden.

Under Stövarjaktens dag visar vi upp vilken fin jaktform stövarjakt efter hare och räv är. Samtidigt gör vi en insats för Blodcancerfonden genom att samla in frivilliga bidrag. Gåvorna går oavkortat till fonden och insamlingen sker genom Svenska Stövarklubben.

Alla som är intresserade av att delta under dagen kan kontakta den lokal- eller rasklubb där ni bor, så får ni förslag på plats att delta på i ert närområde. Man får möjlighet att fika, grilla samt ha en trevlig jaktdag. Den som ansvarar på respektive plats kommer att förklara de olika begreppen inom stövarjakt och svara på frågor om jaktformen och de olika stövarraserna.

För ytterligare information se respektive lokal- eller rasklubbs hemsida om arrangemanget.

 

Gunnar Petersson

Svenska Stövarklubben

Delta i insamlingen

Bidrag märks med Lars O och skickas till Svenska Stövarklubbens bankgiro 5021-2182. Klubben vidarebefordrar gåvan till Blodcancerfonden.

Senaste nytt

  Mina artiklar

  För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

  Färre skadades
  Antalet skadade och dödade hundar minskade med totalt 17 procent under 2015.
  Gör din egen hundmat
  Här får du några tips på hur du gör hundmat.
  Jaga med förnuft när det är kallt
  Sträng kyla är farligt för hunden
  Varg angriper jämthund
  Varning för starka bilder

  Mest läst

   Svensk Jakt på Instagram

   • Svensk Jakt nr 5 är nu ute! Detta nummer innebär seriestart för vår nya storsatsning, Jaktresan i Sverige.
Vill du hänga med på resan? Som medlem i Jägareförbundet får du tidningen i brevlådan och/eller som e-tidning varje månad!
   • Vi närmar oss tiden då älgkorna stöter bort fjolårskalvarna. En god anledning att vara extra uppmärksam i trafiken den här årstiden, då de bortstötta fjolingarna ofta uppträder förvirrat i sin nya, otryggare, livssituation.
Foto: Martin Källberg
   • Våren rycker allt närmare. Foto: Kenneth Johansson
   • Orrspel. Foto: Kenneth Johansson
   • IWA-mässan inleddes på fredagen i Nürnberg. Vår vapen- och skytteredaktör Ulf Lindroth bevakar mässan och har hittat en ny godbit i form av den här enkelskottaren från Merkel i kaliber .308 Win.
Läs mer på svenskjakt.se!
   • Trevlig helg! Foto: Johnny Olsson #älg #jaktglädje #fredag

   Samtidigt på JaktPlay