En till misstänkt i den norrbottniska jaktbrottshärvan har släppts och två begärts omhäktade av åklagare Åse Schoultz i dag. Foto: Lars-Henrik Andersson

En till misstänkt i den norrbottniska jaktbrottshärvan har släppts och två begärts omhäktade av åklagare Åse Schoultz i dag. Foto: Lars-Henrik Andersson

Ännu en misstänkt tjuvjägare släppt

Ytterligare en av de fem misstänkta i jakthärvan i Norrbotten har släppts på fri fot, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

Personen som släppts nu är mannen som misstänks för ett fall av grovt jakthäleri. Sedan tidigare är en man i 70-årsåldern, hemmahörande i Boden och misstänkt för medhjälp till grovt jaktbrott, släppt på fri fot.
De båda kan inte längre påverka utredningen i negativ riktning, menar åklagare Åse Schoultz, men de är alltjämt misstänkta för brotten, enligt NSD.
Två av de fem har begärts omhäktade. Det gäller den 35-årige man hemmahörande i Kalix som misstänks för två grova jaktbrott, samt en man som misstänks för anstiftan och medhjälp till två fall av grova jaktbrott.
Häktningsfrågan ska avgöras av tingsrätten i dagarna.
Den femte mannen, som misstänks för grovt jaktbrott samt grovt jakthäleri och tidigare haft uppdrag för länsstyrelsen i Norrbotten, har åklagaren ännu inte beslutat om.
– Polisen jobbar på med de förhören och jag tar beslut i den frågan i morgon bitti, säger Åse Schoultz till NSD.

Fakta

De misstänkta

• Man i 60-årsåldern misstänks för grovt jaktbrott under perioden 1 maj till 17 augusti och grovt jakthäleri under perioden 5 till 31 augusti.
• Man i 40-årsåldern, specialiserad på björnjakt med hund, misstänks för anstiftan till grovt jaktbrott den 25 juli och medhjälp till grovt jaktbrott 4-5 augusti.
• Man i 30-årsåldern misstänks för grovt jakthäleri den 25 juli.
• Man i 30-årsåldern misstänks för två fall av grovt jaktbrott den 25 juli och 4-5 augusti.
• Man i 70-årsåldern misstänks för medhjälp till grovt jaktbrott.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev