Späckat program på jaktmässa i Sunne

Med ett späckat program för besökarna och många utställare genomförs till helgen Sunne Jaktmässa, i Rottneros park, söder om Sunne.

I två dagar, fredag och lördag pågår mässan. Kjell-Åke i Myra hälsar välkommen innan det drar igång med ett späckat och intressant program.
Till exempel föreläser Göran och Fredrik Livh om något så spännande som bågjakt i USA. Den välkände eftersöksjägaren Torkel Norling från Halland delar med sig av sina erfarenheter och ger tips som ökar chanserna att lösa svåra uppgifter.

Fågel styckas
Jägareförbundet finns förstås på plats och jaktvårdskonsulent Jessica Larsson demonstrerar hur man styckar fågel innan kocken Dennis Säwström lagar mat. En uppskattad programpunkt blir säkert finalisten i Mästarnas mästare och Armbryterskan från Ensamheten Heidi Andersson som berättar om sitt skogs- och jaktintresse.
Sedan rullar det på i dagarna två. Ytterligare axplock ur programmet är föreläsning om första hjälpen till jakthund, träning av hund med inriktning på sök och doft, apportering, uppvisning agility samt tips av hundcoachen Jeppe Stridh som brukar dra storpublik när han visar hur hundar ska tränas.

Skytte och vildsvin
Skytte finns naturligtvis också på programmet med bland annat trickskytte med Kennet Aspenstrand och möjlighet för besökarna att provskjuta vapen. I vildsvinshägnet pratar Lars och Michael Schepler från Mamima Jakt om träning av vildsvinshundar och vad som krävs av en bra sådan.
Barnen glöms heller inte bort, med särskilda programpunkter där de små roas.
Utöver det många utställare där besökarna kan botanisera bland nytt och gammalt som jägare och friluftsfolk kan utrusta sig med.
Den som vill ha koll på aktiviteterna kan läsa hela programmet genom att klicka på länken här intill.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev