[cycloneslider id=”slide-24832″]

Ny jaktmässa med gott om plats

Strålande sol och värme på lördagen, ösregn på söndagsförmiddagen. Men när det handlar om jakt spelar det ingen roll. Jägarna tog väl emot nya Elmia Game Fair Skåne.

Omkring 6.000 jägare och andra intresserade hittade till Ellinge slott söder om Eslöv, när Elmia Game Fair för första gången arrangerade en jaktmässa i Skåne. Dessutom samma helg i slutet av augusti som den Skånska Jakt- och Fiskemässan på Bosjökloster har hållits de senaste 25 åren, ett par mil därifrån.
Bosjöklostermässan fick stryka på foten och ta paus i år, den återkommer kanske 2017, då den nya mässan inte arrangeras i Skåne.

Knappt hälften
– Elmia är ett starkt varumärke som nog lockar många, sa Jägareförbundet Skånes ordförande Jonas Paulsson.
Trots det blev besökarantalet mindre än hälften av vad Bosjöklostermässan drog förra året.
Mässområdet på Ellinge var dock rejält tilltaget. Utställarna hade sin egen parkering och entré och besökarna två andra, vilket gjorde insläppet smidigt. Det var gott om plats att röra sig på och gick besökarna runt till samtliga utställare fick de en ordentlig motionsrunda under dagen.
Besökare Svensk Jakt talade med var positiva till att jakten verkligen stod i fokus under mässan och att vapenutställarna var många.
– Elmia vet hur man arrangerar en jaktmässa, sa Ingemar Persmarken, Eslöv.

Skytte och hundar
Alla traditionella inslag fanns på plats, som försäljare av jakttillbehör och intressanta föredrag. Givetvis fanns det också mycket skytte att prova på, olika typer av hagelskytte, fallmålsskytte och även skytte i simulator.
Många hade hunden med och kunde bland annat delta i ett apporteringsprov som Svenska spaniel- och retrieverklubben ordnade.

Nöjd general
Mässgeneral Klas Brandt var nöjd med de två dagarna i Skåne:
– Självklart har vi noterat en del saker som vi ser att vi kan utveckla och förbättra. Konstigt vore det annars. Detta kommer vi nu att göra. Bland annat kommer vi att jobba med att utveckla och förbättra aktiviteterna kring våra hundar, där hunden kommer i större fokus. Vi ska också samla alla intryck, prata och lyssna med såväl besökare som utställare och sedan blir det till att påbörja planeringen inför nästa mässa 2018.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev