torsdag 28 mars

JAQT gör uppehåll i Jönköping

På initiativ av företrädare för JAQT har styrelsen för Jägareförbundet Jönköpings län beslutat att göra ett uppehåll av nätverkets länsövergripande engagemang. Anledningen är det svala intresset för de särskilda aktiviteter som arrangerats för kvinnor.

Under senare år har deltagandet i de länsaktiviteter som ordnats varit sjunkande. I länet har Jägareförbundet cirka 500 kvinnliga medlemmar. Av dessa har cirka en procent deltagit i arrangemangen.
– Vi ser detta som positivt då det visar att jagande kvinnor i vårt län är och känner sig inkluderade i jaktlag och i andra traditionella jakt- och skyttesammanhang. Precis som det ska vara, skriver Annette Petersson, vice ordförande i styrelsen för Jägareförbundet Jönköping, i ett utskick.
Hon fortsätter:
– Allt visar nu på att vi har uppnått syftet med arbetet i nätverket på länsnivå – det vill säga att kvinnorna är inkluderade i de traditionella nätverken inom jakt och skytte och med det ser vi inte längre ett behov av att ha kvar nätverket. Detta gäller under 2017. Vid 2017 års utgång kommer vi att utvärdera detta för att se om förutsättningarna förändrats.
De aktiviteter som är aviserade för 2016 kommer att genomföras som planerat. Inte heller påverkar beslutet de kretsar som har särskild verksamhet inom ramen för JAQT.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev