Sänkt fällavgift på älg i Dalarna

Fällavgifterna på älg sänks i Dalarna. Det har viltförvaltningsdelegationen beslutat.

Fällavgifterna sänks till 600 kronor för vuxna älgar (från 700 kronor) och 100 kronor för kalv (från 150 kronor).
– Dalarna har haft en god älgavskjutning under några år. Tillsammans med effektiv förvaltning och administration möjliggör det en sänkning av fällavgiften för kommande jaktår, säger Jonas Bergman, chef för viltfunktionen, i ett pressmeddelande.
Viltförvaltningsdelegationen beslutade även att fastställa jakttiderna på älg inte bara för kommande år, utan för de närmsta tre åren. De exakta jakttiderna meddelas av länsstyrelsen Dalarna senare i år.
– Det är bra att besluta om jakttiden för tre år i rad eftersom det ger bättre förutsättningar att planera långsiktigt säger Jonas Bergman.

Honkvot på björn
Viltförvaltningsdelegationen har även fastställt riktlinjer för björnjakten som startar den 21 augusti. Jakten får samma inriktning som ifjol, med samma områdesindelning och honkvot i vissa områden. Detta för att öka möjligheten för björnstammen att sprida sig söderut och för att kontrollerat sänka björnstammens totala storlek. I dag räknar länsstyrelsen med att det finns cirka 350 björnar i Dalarna. Det är fler än förvaltningsmålet om 250-290 björnar.
Den exakta björntilldelningen beslutas av länsstyrelsen Dalarna senare i år.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev