Mycket pekar uppåt för förbundet

Det är en trygg och relativt nöjd generalsekreterare som i början på juni i Örebro överlämnar förvaltningsberättelsen och den ekonomiska redovisningen för årsstämmans bedömning.

Ekonomin har successivt stärkts och verksamhetsåret 2015 gav ett plusresultat som gjort att förbundets egna kapital är nu återskapat så att det med råge ligger över den nivå som årsstämman tidigare satt som mål.
Även om förbundet har svårt att växa medlemsmässigt, så organiserar man ändå nästintill 60 procent av alla jaktkortslösare i landet.
– Lämnar vi sifferbiten därhän, så tycker jag att det också är många andra pilar som pekar uppåt för förbundet, säger Bo Sköld. Vi genomförde licensjakten på varg på ett föredömligt sätt, antalet kvinnliga medlemmar ökar och Öster Malma och servicebolaget slog nytt besöksrekord. Bara för att ta några exempel.
– Vi inledde året med en konfliktfylld diskussion med LRF och storskogsbruket, men även där har det börjat gå bättre och bättre, och de utbildningar som togs fram inom fokusprojekten kron- och dovvilt blev bra. Mycket bra.

Bevaka landsbygdsfrågorna
Men Bo Sköld ser också utmaningar:
– I takt med den ökade urbaniseringen blir landsbygdsfrågorna allt viktigare att bevaka och EU:s ambition att även lägga sig i frågor som rör jakt och viltvård kommer också att kräva vårt engagemang.

Årsstämma

Svenska Jägareförbundets årsstämma kommer att äga rum i Örebro den 4–5 juni.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev