Kustkämpe belönades med guld

Under Kustrådets möte i Söderåkra belönades Esbjörn Johansson, Västervik, med Svenska Jägareförbundets förtjänsttecken i guld för sitt långa och ihärdiga arbete.

Esbjörn Johansson har varit verksam i Västerviks skärgård i hela sitt liv, som fiskare och som jägare och viltvårdare. Han tvekade aldrig att skriva under avtalet när Nävelsö Marsö och senare Långö viltvårdsområde bildades.
För Esbjörn Johansson har alltid viltvården stått i centrum. Otaliga är de holkar för knipa och skrak som han varit med och satt upp på öarna, rådjuren har förvaltats med försiktighet.

”Esbjörn har alltid stått på barrikaderna”
När Kustrådets ordförande KG Ottosson motiverade förbundsstyrelsens beslut betonade han Esbjörn Johanssons stora engagemang i en föränderlig tid. Säl och skarv har ökat samtidigt som det kustnära fisket försämrats dramatiskt.
– Esbjörn har alltid stått på barrikaderna. Han har argumenterat mot myndigheter, skrivit insändare och deltagit i debatten. Hela tiden har Esbjörn stått på skärgårdsbornas och inte minst på viltets sida, sa Ottosson.
Det var en påtagligt stolt mottagare av förbundets förtjänsttecken i guld som tackade för utmärkelsen.
– Det här kom alldeles oväntat. Jag är mycket hedrad, sa Esbjörn Johansson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev