På Mina sidor (på jagareforbundet.se) kan man välja att inte bli kontaktad av telefonförsäljare.

Kritik mot telefonförsäljning till förbundets medlemmar

Lasse Falk blev kontaktad av en telefonförsäljare trots att han anmält sig till tjänsten Nix-telefon. Anledningen var att han var medlem i Jägareförbundet.
– Det är bra erbjudanden och en inkomstkälla för förbundet, säger Oscar Von Stockenström, chef för medlem och marknad på Jägareförbundet.

Svenska Jägareförbundet har ingått avtal med försäkringsbolaget IF och energibolaget E-on där företagen ges tillgång till medlemsregistren för att kunna sälja sina tjänster över telefon.
– Det är positivt på många sätt. Medlemmarna får bra erbjudanden och förbundet får in pengar som skapar möjlighet för satsningar på annan del i verksamheten, säger Oscar Von Stockenström, chef för medlem och marknad på Jägareförbundet.
Men Lasse Falk är inte lika positiv och menar att han borde vara skyddad från telefonförsäljare om han använder sig av Nix-telefon, en tjänst för att blockera telefonförsäljare.
– Förbundet har ingen rätt att lämna ut mina personuppgifter till telefonförsäljare, säger Falk.
Oscar Von Stockenström menar att medlemmar i förbundet redan är kunder hos IF eftersom de är försäkrade genom sitt medlemskap, därmed upphävs skyddet av Nix-telefon. E-on får däremot endast kontakta förbundsmedlemmar som inte anmält sig till Nix-telefon.

 

Kan du förstå att Lasse blir upprörd över att förbundet lämnat ut hans personuppgifter?

– Det här är något som ska vara positivt för våra medlemmar, men vi respekterar om man inte vill bli uppringd och då kan man kryssa i på Mina sidor att man inte vill bli kontaktad eller kontakta medlemsavdelningen. Man kan också meddela telefonförsäljaren direkt att man inte vill bli uppringd, säger Oscar Von Stockenström.

 

Men man måste göra ett aktivt val för att inte bli kontaktad?

– Ja.

 

Hur mycket pengar handlar avtalet om för förbundet?

– Det kan jag inte säga. Det är en större intäkt som gör skillnad för vår verksamhet.

 

Till Mina sidor

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev