Känd jägarprofil tillbaka i Svensk Jakt

Nu gör han comeback i Svensk Jakt. 
Den kände jägaren och jaktskribenten Ulf Lindroth blir ny vapen- och skytteredaktör.
Ett ansvarsområde han är väl bekant med.
– Det känns jätteroligt att komma tillbaka.

Ulf Lindroth är ett välbekant ansikte för många jägare och läsare av Svensk Jakt. Han har tidigare jobbat i cirka tolv år åt tidningen i olika roller. De senaste åren har han dock varit frilansskribent för Jaktjournalen. Nu lämnar han den tidningen bakom sig för att göra comeback i Svensk Jakts spalter, med start i nummer 8 (som utkommer den 25 juli).
– Svensk Jakt är en bra tidning som blivit allt bättre med åren. Den har ett brett innehåll med mycket läsning, säger Ulf Lindroth.

 

”Oändligt mycket att göra”
Hans främsta uppgift blir att ansvara för tidningens vapen- och skyttesidor.
– Vapen och skytte är det som intresserar mig mest vad gäller skrivandet och där finns oändligt mycket att göra. Sista tiden jag jobbade som vapen- och skyttredaktör vid förra svängen på Svensk Jakt kände jag att jag började gå lite på tomgång. Men nu när jag kommer tillbaka efter ett antal år känns det som att det finns massor av grejer att skriva om, och som inte är gjorda.
Vad kan läsarna förvänta sig av vapen- och skyttesidorna framöver?
– Ambitionen är att det ska finnas något för alla. Det blir kanske inte så mycket tekniskt utan mer inriktat mot skytte under jakt, sådant som hjälper skytten under jakt. Jaktligt tillämpbara saker. Sedan gäller det att hålla en balans mellan hagel- och kulskytte. Jag vill nå dem som kanske inte presterar så bra under jakt, ge tips om allt från skjutstöd till hur man bibehåller god skjutteknik även när det blir stressigt.
Ulf Lindroth kommer även ansvara för tidningens utrustningssidor, göra tester samt skriva ett och annat jaktreportage.

 

Jägarskolebok och rävjakt
Just nu har han många strängar på sin lyra. De närmaste åren är han redaktör för Jägareförbundets nya jägarskolebok. Dessutom uppmärksammades Ulf nyligen för sin insats som rävjägare i fjällen i ett projekt som länsstyrelsen i Norrbotten genomfört. Det handlar om att ta ner rävstammen i ett område där fjällgåsen har sin häckningsplats i Arjeplogsfjällen.
Förmodligen kommer det projektet att få en fortsättning även nästa vår.
Ulf Lindroth var den som på allvar introducerade rävlock som jaktform i landet och han håller då och då kurser i ämnet.
Han ägnar sig också åt långhållsskytte och har även gett ut flera filmer, bland annat om rävlockjakt, duv-, gås- och kråkjakt, tillsammans med filmfotografen Andreas Norin.

 

”En toppvärvning”
Svensk Jakts chefredaktör Martin Källberg gläds över att Ulf Lindroth nu åter blir en av tidningens medarbetare.
– Ulf Lindroth är utan tvekan ett av den svenska jaktjournalistikens starkast lysande affischnamn. Han är en av landets mest kunniga, drivna och erfarna jägare vilket, kombinerat med mycket god språklig och pedagogisk förmåga, gör honom till en riktig toppvärvning för Svensk Jakt. Ulf Lindroth åtnjuter ett mycket högt anseende bland Sveriges jägare och jag är stolt och glad över att han nu åter ingår i Svensk Jakts laguppställning, säger Martin Källberg.

Fakta

Rävspecialisten Ulf Lindroth har under våren lockat räv i Arjeplogs fjällvärld i ett projekt som länsstyrelsen i Norrbotten genomfört. Nu gör Ulf comeback som redaktör i Svensk Jakts spalter, med start i nummer 8 (ute 25 juli).

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev