fredag 29 mars

Jägareförbundets lobbyverksamhet uppmärksammas

I en granskning Expressen gjort visar man att Svenska Jägareförbundet bedrivit lobbyverksamhet mot Sverigedemokraterna.
– Vi ska behandla alla partier lika och frågar de efter fakta så får de svar, säger Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm.

I en granskning av Sverigedemokraterna som Expressen publicerade igår, måndag, visade man att Svenska Jägareförbundet bland annat kommenterat en jaktmotion som Sverigedemokraterna arbetade med. Expressen skriver att Sverigedemokraterna sedan ska ha lämnat in motionen med förbundets kommentarer i stort sett oförändrade.
– Vi vill ha en så bra jakt och viltförvaltning som möjligt. Därför berättar vi om fakta, forskning och kunskap. Och vi gör det för alla riksdagspartier – för att vi ska rakryggat ska kunna säga att vi är partipolitiskt obundna. Vi ska behandla alla partier lika och frågar de efter fakta så får de svar, säger Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm.

Bjöd på whiskeykrog
I Expressens granskning visar man också hur Jägareförbundet bjudit SD-ledamöter på whiskeykrog i Stockholm.
– Ibland kan det bli en fika, en lunch, vid några enstaka tillfällen en middag på en restaurang eller en korridordiskussion. Vi har en representationspolicy som vi följer. Det är alltså inte tal om några frikostiga utgifter, säger Magnus Rydholm.
Magnus Rydholm vill också understryka att förbundet bara diskuterar jakt och viltförvaltningsfrågor.
– Det kan handla om att beskriva vilka effekter olika förslag kan få och hur vi ser på en utveckling av viltförvaltningen. Syftet är helt enkelt att ge så bra beslutsunderlag för politikerna som möjligt, säger Rydholm.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev