lördag 20 april

Eftersöksutbildning till tusen

För drygt två år sedan drog Jägareförbundet igång sin teoretiska distansutbildning för eftersöksjägare. Sedan dess har 1.000 jägare genomgått utbildningen.

På Svenska Jägareförbundet är Markus Olsson nationellt ansvarig för eftersöksfrågor.
Hur känns det här?
– Det är jättekul att intresset är så stort för den här utbildningen. Bara under mars månad hoppade 100 personer på utbildningen.
Varför är detta viktigt?
– Både jaktliga och trafikrelaterade eftersök måste skötas på bästa sätt. Det har också visat sig att många olika jägartyper kan ha behållning av utbildningen. Det kan vara jaktledare, som organiserar eftersök, de särskilt hundintresserade – eller den inbitne passkytten eller ensamjagande smygjägaren, som vill veta mer om vilka krav som ställs om olyckan skulle vara framme. Men mest vänder den sig naturligtvis till eftersöksjägare med inriktning på klövvilt och rovdjur. Inte ens mycket rutinerade eftersöksjägare är fullärda. Vi kan alla lära oss mer, hela tiden.
Har utbildningen utvärderats?
– Ja, med gott betyg dessutom, i form av utvärderingar från kursdeltagare. Alla utbildningens kapitel har, på en femgradig skala, fått 4,1 eller mer i snittbetyg. Detta bygger på 70 kursutvärderingar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev