fredag 29 mars

[cycloneslider id=”slide-24445″]

Jennifer och Olle segrare i Jakt-SM

Tvådagarstävlingen SM i jakt för jaktelever är nu över. Med utmärkta resultat stod Olle Hoversjö, Dille Gård, och Jennifer Jacobsson, Svenljunga, överst på pallen när prisutdelningen genomfördes på arrangerande Ryssbygymnasiet.

Efter två dagars tävlande i jakt och viltvård i teori och praktik kunde ett lyckat SM i jakt summeras. De tävlande och deras lärare och coacher var nöjda och de ansvariga för arrangerande Ryssbygymnasiet och Jägareförbundet kunde andas ut.

Ansvariga elever
Tyngst lass har dragits av sistaårsstudenterna Ludwig Knutsson och Max Andersson som planerat och hållit i de praktiska trådarna för tävlingen som ett avslutande examensarbete.
– De har gjort ett fantastiskt jobb, berömmer jaktvårdskonsulent Fredrik Jönsson som tillsammans med kollegorna Anja Kjellsson och Kalle Johansson fanns på plats för Jägareförbundets räkning.
– Att SM i jakt också blir ett elevarbete ger tävlingen en extra dimension. Och det är ingen enkel uppgift. Förutom att komma på frågor och tävlingsmoment ska de också se till att det finns funktionärer på stationerna, att kost och logi fungerar, med mera, säger Fredrik Jönsson.
Tävlingen blev mycket jämn i herrklassen där det endast skilde 16 poäng mellan segraren Olle Hoversjö och trean Rasmus Isetoft. Däremellan placerade sig Simon Karlsson.
På damsidan var det lite större differens mellan tvåan och trean Emma Pettersson respektive Maria Moberg till segraren Jennifer Jacobsson.
– Men alla har gjort fina resultat, både i de praktiska grenarna som skytte, skottplatsundersökning och avståndsbedömning som i de teoretiska som jaktformer och jakthundar, säger Fredrik Jönsson.

Friterade nässlor på menyn
Mycket uppskattad var SM-banketten som hölls på tisdagskvällen. Då fick eleverna på Ryssbyskolans restaurangutbildning visa vad de kan när de tillagade och serverade en trerätters meny som bland annan innehöll friterade nässlor. En ny smaksensation för de flesta av gästerna.
Själva tävlingarna präglades av god stämning mellan deltagarna. Etiken och säkerheten har hållits högt.
I sitt tacktal från prispallen berömde segraren Jennifer Jacobsson arrangörerna. Hon var emellertid lite tveksam till att det skulle behövas skilda dam- och herrklasser i SM i jakt och tyckte att det skulle gå att tävla på lika villkor.

Resultat

Damklassen: Jennifer Jacobsson, Svenljunga Naturbruksgymnasium, 2) Emma Pettersson, Öknaskolan, 3) Maria Moberg, Älvdalens Utbildningscentrum.
Herrklassen: 1) Olle Hoversjö, Dille Gårdsnatur- bruksgymnasium, 2) Simon Karlsson, Forshagaakademin, 3) Rasmus Isetoft, Öknaskolan.
Vinnande skola: 1) Öknaskolan, 2) Svenljunga Naturbruksgymnasium, 3) Forshagaakademin.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev