Dansk tjuvjägare i hovrätten

Hovrätten över Skåne och Blekinge håller just nu förhandlingar om fallet där en dansk medborgare tidigare dömts till tre års fängelse för tjuvjakt i Skåne.

Det var i slutet av juni förra året som en 36-årige dansk tjuvjägaren dömdes för grovt jaktbrott och grovt jakthäleri till tre års fängelse av tingsrätten i Lund. Han dömdes också betala 211.000 kronor till staten för värdet av de tjuvskjutna vilten.
Mannen dömdes för att vid elva tillfällen ha tjuvjagat trofévilt på olika marker i södra Skåne. Bevisningen i form av sms, fotografier, kvitton på bropassager, polisens spaning samt vittnesmål var stark, ansåg tingsrätten som menade att de förklaringar tjuvskytten lämnade under huvudförhandlingen var helt osannolika.
Den 36-årige danske medborgaren överklagade domen till Hovrätten över Skåne och Blekinge. Enligt mannens försvarsadvokat Bertil Andersson överklagades domen i flera avseenden.
– Det gäller domskälen i sig, där min klient hävdar att han är oskyldig men också strafftidens längd som inte står i proportion till den praxis som finns, sa Bertil Andersson i en tidigare intervju med Svensk Jakt.
Hovrättsförhandlingarna inleddes måndag 18 april och förhandlingarna avlutas onsdag 20 april.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev