fredag 29 mars

Trikintestare tillbakavisar stor prishöjning

Den starka rekommendationen till jägare är att alltid låta trikintesta sina djur. Provet kan tas av den så kallade njurtappen eller av läggen. Foto: Jan Henricson

Svensk Jakt har från ett par olika håll fått uppgifter om att ett av landets större laboratorier för test av trikinprover, JP Hästveda, har aviserat en fördubbling av kostnaden för ett test. Uppgiften tillbakavisas nu av företagets ägare.

I Sverige finns några anläggningar som är ackrediterade att genomföra trikintester. SVA är en av de större, JP Hästveda är en annan stor aktör.
Uppgifter har gjort gällande att den sistnämnda aviserat en dramatisk höjning av kostnaden för ett trikintest. Från 100 till 190 kronor. Något som tillbakavisas av företaget.
– Jag har hört rykten och fått ilskna telefonsamtal om att vi skulle höja till 199 kronor. Men det stämmer inte heller, säger ägaren till JP Hästveda, Jenny Nilsson när Svensk Jakt ringer och frågar vad som är orsaken till den stora prishöjningen.
En prishöjning har genomförts den 1 mars då kostnaden för ett enskilt prov höjdes från 100 till 120 kronor.
– Det är den första prishöjningen vi gör sedan 2005. Vi var tvungna till det för att få fortsatt täckning för våra utgifter, säger Jenny Nilsson.
Hon är orolig över att det tydligen sprids felaktig information om företagets prisnivåer.
– Ja, man kan fråga sig vad som ligger bakom. Att vi höjer priset är sant. Men inte med 99 kronor utan med 20, säger Jenny Nilsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev