Kräver fårägarna på besked

Länsstyrelsen i Stockholm ger inte upp, nu har man fattat ett beslut om föreläggande gentemot fårägarna på Molstabergs säteri. Foto: Martin Källberg

Förundersökningen mot fårägarna på Molstabergs säteri lades ner. Bara några dagar senare krävdes de på besked om framtida rovdjursavvisande stängsel.

Åklagaren gick inte vidare med den polisanmälan som länsstyrelsen lämnade in rörande brott mot djursskyddslagen. Åklagaren lade ner förundersökningen i början av december.
Men länsstyrelsen gav inte upp utan har nu beslutat om ett föreläggande, skriver Land Lantbruk & Skogsland.
I föreläggandet krävs fårägarna på besked om när och hur rovdjursavvisande stängsel ska sättas upp. Länsstyrelsen vill dessutom veta hur hagarna ska användas nästa år och hur stängslingen ska finansieras.
Föreläggandet upprör ägarnas juridiska ombud Björn Aschan:
– Det som framförs i beslutet är i grund och botten samma sak som innehållet i den polisanmälan som åklagaren valde att inte gå vidare med. Länsstyrelsens princip går ut på att djurägarna ska vara skyldiga att sätta upp stängsel för att skydda sina djur trots att detta är något de inte har råd med, säger Björn Aschan till Land Lantbruk & Skogsland.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev