Mer pengar till friluftslivet

Regeringen gynnar friluftslivet genom ett ökat anslag till friluftslivets organisationer. Foto: Jan Henricson

Regeringen höjer anslaget till friluftslivets organisationer med 20 miljoner kronor per år från och med 2016. Det totala anslaget per år är från 2016 knappt 48 miljoner kronor.

Satsningen är ett led i arbetet med att nå målen för friluftslivspolitiken. Det handlar bland annat om en ambition att stärka stödet till skolans friluftsdagar och utomhuspedagogik, utevistelse för barn och unga, naturkontakt, fysisk aktivitet, mångfald och integration.
Att anslaget nu höjs är ett resultat av ett långsiktigt arbete från friluftsorganisationerna. Den första friluftspolitiska propositionen Framtidens friluftsliv antogs 2010.
Att Sverige har en friluftspolitik innebär att det finns tio friluftspolitiska mål. Dessa ligger till grund för att regeringen nu även satsar medel så att målen kan nås. Och friluftsorganisationerna står redo.
– Det här betyder mycket för de långsiktiga förutsättningarna för friluftslivet, vi får en stabilare grund att jobba utifrån. Vi har idag en bra infrastruktur för friluftsliv med alla friluftsorganisationer. Med ökade medel kommer vi tillsammans att kunna etablera och erbjuda en rad nya aktiviteter som blir ett direkt bidrag till de tio friluftspolitiska målen, säger Per Klingbjer, ordförande Svenskt Friluftsliv.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev