fredag 29 mars

Jakt & prylar

KD kritiserar vapenförslag

Foto: Lars-Henrik Andersson

Kristdemokraterna reagerar nu mot EU-kommissionens förslag till ändringar av vapendirektivet. I ett pressmeddelande skriver man att det i kommissionens utspel finns en lång rad förslag som riskerar att försvåra för jägare och sportskyttar, utan att adressera de verkliga problemen.

Kristdemokraterna menar att deras ingång när det gäller vapenfrågan i terrorbekämpningssammanhang är att det är de illegala vapnen som är problemet, inte de legala. Något som man arbetat efter även i samband med att Sveriges vapenlagstiftning uppdaterades 2014.
– Det finns delar av kommissionens förslag som känns rimligt och välavvägt, exempelvis gemensam standard gällande destruering av vapen. Men sett som helhet är lagförslagen enbart en bestraffning av jägare och sportskyttar, säger Peter Kullgren, kommunalråd i Karlstad och partistyrelseledamot i Kristdemokraterna.
Lars Adaktusson, Europaparlamentariker för Kristdemokraterna, är också kritisk:
– Gemensamma europeiska åtgärder för att bekämpa terrorism är mycket angeläget. Att göra en översyn av vilka åtgärder som kan komma på fråga känns därför naturligt. Men det här känns framhastat och ogenomtänkt. Det här kommer jag inte stödja, om det går så långt som till omröstning i Europaparlamentet, säger Adaktusson i pressmeddelandet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay