[cycloneslider id=”slide-12473″]

Jaktlust visas på svenskjakt.se

I över två decennier har Thomas Ekberg och Mikael Jägare producerat jaktfilm.
Nu tar man steget fullt ut på nätet – med premiär den 16 november kommer tittarna att kunna se Jaktlust säsong 6 helt gratis på webben, i ett samarbete med svenskjakt.se.

Med premiär 16 november kommer svenskjakt.se att visa varje avsnitt av Jaktlust fritt under sju dygn innan det ersätts av nästa episod i serien, som totalt kommer omfatta åtta program. Därefter kommer programmen finnas på Jaktfilm.se.
– Tillsammans med svenskjakt.se, som är jägarsveriges mest välbesökta sida, är vi övertygade om att vi når en stor och intresserad publik i rätt målgrupp. Fördelen med webben är ju också att man själv kan välja när man vill titta, säger Thomas Ekberg
 – Thomas Ekberg och Mikael Jägare har under en lång rad år gjort jaktfilm och -tv som på ett pedagogiskt sätt beskriver och förklarar jaktens alla delar, med hög jaktetik och respekt för viltet i främsta rummet. Jag ser fram emot seriestarten den 16 november, det känns bra att kunna erbjuda den här godbiten exklusivt för våra besökare på svenskjakt.se, säger Martin Källberg, chefredaktör på Svensk Jakt.

Längre program – mer jakt
Målsättningen är att producera en säsong av Jaktlust som skiljer sig lite från de tidigare som gått i tv.
I kommersiell tv innebär en halvtimmes sändning i praktiken avsnitt på 22–23 minuter effektiv tid, efter reklamavbrott. Sjätte säsongen av Jaktlust kommer istället att göras i minst 45 minuter långa avsnitt, med mixat jaktligt innehåll.
Stor energi läggs på olika svenska jaktäventyr, med allt från älg, fågel och rådjur, men man kommer även att bjuda på en del jakt från andra breddgrader. Bland annat planeras jaktliga besök i såväl Sydafrika som England. Man satsar också på att både visa allt från skytte, tillvaratagning och matlagning.
– Vi kommer givetvis fortsatt hålla kvar vid vår linje att följa jakterna från skott till gryta. Jakt är betydligt mer än bara skott på vilt och detta är också något vi måste vara noga med att visa våra yngre och nya jägare, detta så att man inte får fel uppfattning om vad faktiskt jakt går ut på, säger Mikael Jägare. Att Thomas arbetar yrkesverksamt som jägare, är styckare i grunden och driver en vilthanteringsanläggning gör ju också att vi har ypperliga möjligheter att förmedla viktiga grunder när gäller tillvaratagande av viltet. Något som dessvärre saknas i många av dagens jaktfilmer.  

Från tv – till webb-tv
Det finns flera skäl till att Jaktlust nu tar steget över från traditionell tv till nätet.
– Vi funderade länge, men beslöt oss till sist för att strunta i att producera för tv, trots erbjudanden om fortsatt sändning av serien, säger Thomas Ekberg 
Problemet är att man från programinköparnas sida inte inser att ämnet jakt lockar en trogen, ytterst intresserad och allt större målgrupp. Detta trots att Jaktlust under samtliga tidigare säsonger legat mycket högt i tittarmätningarna. Dåliga sändningstider i mindre tv-kanaler samt att sändningstiderna ofta flyttats med kort varsel, har också bidragit till beslutet att satsa fullt ut på webben

Jaktlust på Svenskjakt.se

8 avsnitt på minst 45 minuter kommer att visas fritt med start den 16 november.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev