fredag 29 mars

Fälls för tjuvskjuten dovhjort

Arkivbild: Kenneth Johansson

Två män från Västerviks kommun döms till dagsböter av Kalmar tingsrätt för jaktbrott respektive jakthäleri, rapporterar Västerviks tidning.

För drygt ett år sedan sköts en hornbärande dovhjort av en man i kommunens norra delar. Vid tidpunkten för jakten var det inte tillåtet att skjuta den typen av djur.
Skytten har i förhör hävdat att djuret varit skadat och att han studerat hjorten i en halvtimme innan skottet föll. I samband med händelsen blev skytten konfronterad av ett vittne som också haft djuret under uppsikt och som inte sett att djuret skulle varit skadat.
En bekant till skytten körde hjorten från platsen och djuret flåddes. För att övertyga vittnet om att det inte rörde sig om ett jaktbrott tog denne ett ben till vittnet för att visa att hjorten varit skadad.
SVA har undersökt benet från hjorten och konstateratr att skadorna uppkommit efter det att djuret dött eller i direkt anslutning till dödsögonblicket.
Tingsrätten bedömer därför att de männens version av händelsen är en efterhandskonstruktion och dömer skytten till dagsböter för jaktbrott och skyttens bekant till dagsböter för jakthäleri, skriver Västerviks tidning.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev