Dödshot riktas mot skyddsjägare

Kaninpest är en smittosam sjukdom. Därför har Malmö stad gett 16 skyddsjägare i uppdrag att förkorta djurens lidande. Foto: Jan Henricson

Skyddsjägarna som fått i uppdrag av Malmö stad att avliva pestsjuka kaniner utsätts för hot och trakasserier. Bland annat kastas sten mot jägarnas bilar.

I Malmö finns i höst en mängd kaniner som drabbats av smittosam kaninpest. För att förkorta djurens lidande har 16 jägare i den ideella föreningen Viltvårdare i Skåne fått stadens uppdrag att skjuta så många som möjligt.
Många Malmöbor har blivit upprörda av att se de sjuka djuren lida. Och när kommunen ville ha hjälp ställde jägarna upp.
– När det är så här många skadade kaniner, bland annat nära förskolor måste vi göra något för att plocka bort kaninerna som lider, säger Arne Mattsson på gatukontoret, till SvT Skåne.
Men jägarnas insatser uppskattas inte av alla Malmöbor. Boende och förbipasserande uttalar hot och kastar till och med sten mot jägarnas fordon.
– Det kan vara skrik från balkonger, ”Vad sysslar ni med mördare. Vi ska ta er”. Eller så kastar de sten mot våra bilar, säger en av jägarna till tv-kanalen.
Jägarna har också berättat att en av dem har fått rutorna krossade i sitt hem.
En annan jägare berättar att en man hotade att lägga ut hans bild och adress på Facebook och sa: ”Mina söner ska göra med dig det du gör med djuren”, skriver SvT på sin hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev