fredag 29 mars

Varg filmad i nygammalt revir

Nya vargar har kommit in i det tidigare vargreviret vid Tandsjön i gränstrakterna mellan Härjedalen och Dalarna.

Det förra reviret upplöstes under vårvintern i år efter skyddsjakt. Beslut om skyddsjakt fattades av länsstyrelsen på grund av de stora problemen för rennäringen i området. Samtliga vargar, utom möjligen en, sköts från helikopter.
Nu hävdar Jämtlands länsstyrelses rovdjurshandläggare Johan Nyqvist att det kommit nya vargar till området och hans åsikt styrks av den film som Svegsjägaren Lars Stener tog på en varg under älgjakten den 13 september, filmen ser du här ovan.
– Det är en inte alldeles fullstor varg. Den gick i bakspår på vår hund och sedan med 100 meters lucka från mig i 300 meter när jag gick tillbaka till bilen, längs en stor myr. Vargen bakspårade då vår hundkarl, berättar Lars Stener.

Två vargar filmade?
Jägarprofilen Hans-Ove Hansson i Lillhärdal säger att två vargar även ska ha filmats på vägen mellan Lillhärdal och Älvdalen, inom Tandsjöreviret.
– Med tanke på länsstyrelsens senaste beslut om skyddsjakt på alla vargar i reviret tidigare i år måste konsekvensen bli att man även tar samma beslut om de nya vargar som kommit till området, menar Hans-Ove Hansson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev