Ödemarksjägarn – populärare än Bon Jovi

Roger Bäck – som toppat CDON:s försäljningslista med sitt album Björnens sista dans.

Ödemarksjägarn Roger Bäck säljer skivor som smör i solsken. Just nu är han trea på företagets CDON:s försäljningslista. Placeringen framför Bon Jovi!

I slutet av juli släppte Roger Bäck från jämtländska Ås sitt andra album – Björnens sista dans. Det var en uppföljare på det första, mycket populära albumet Ödemarksjägarn. Och mottagandet har varit enormt.
Med låttitlar som Fjälloxen, Vargpolitik och Björnens sista dans har Roger Bäck dragit till sig storpublik. Just nu är det till exempel bara de inte helt okända banden Ghost och Motörhead som säljer bättre hos CDON. Och under förra veckan toppade Björnens sista dans dessutom försäljningslistan under fem dagar!

”Fantastiskt och overkligt
Roger Bäck är naturligtvis glad över framgångarna.
– Det känns både fantastiskt och overkligt att så många vill lyssna på min musik. Det är svårt att ta in att jag ligger före artister som, Bon Jovi, Iron Maiden och Taylor Swift, säger Roger Bäck.
Han har själv nästan svårt att ta in framgångarna, framgångar som han ändå försöker förklara:
– Jag tror att många känner igen sig i mina texter, och gillar därför mina låtar. Och det är väldigt många barn som gillar min musik och jag har skrivit hundratals autografer till dem, berättar Roger Bäck.
Därför planerar han att göra en spelning för barn. Spelningen ska i så fall göras nere i den forna hembygden Dalsland.
– De är som galna därnere, säger Roger Bäck.
Och de stora framgångarna ställer också nya krav. Inte minst gällande spelningar. Nästa sommar kommer Roger Bäck därför att åka på turné.
– Jag planerar för att lägga mina spelningar i samband med olika jaktmässor. Börja i Lappland och sedan spela mig ner genom landet, avslöjar han. 
Det tog tre år mellan de två första albumen – ”det tog tid att få ihop bra material” – men till nästa skivsläpp ska vi inte behöva vänta lika länge.
– När mottagandet av mitt nya album blev så bra har jag bestämt mig att det inte ska ta så lång tid att få ut nästa. Jag har en del material redan, avslöjar Roger Bäck.

Fakta Roger Bäck

• Ligger just nu trea på CDONS:s försäljningstopp med albumet Björnens sista dans. Han låg dessutom etta förra veckan.
• Kallar sig själv för vargflykting. Han flyttade från Dalsland till Jämtland efter att två av hans hundar dödats av varg.
• Många av hans låttexter handlar om rovdjurspolitiken.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev