Norske ripjägaren om dygnen på fjället

Jägaren Geir Liabö hittades av polisens hundförare Åsa Folkebrant med hunden Tage. Geir flögs sedan med Kallax Flyg till en helikopterbas i Kurravaara där han kunde bada bastu. Foto: Nina Sarri/Kallax Flyg AB

Den norske ripjägaren Geir Liabö återfanns i går i Kiurnafjällen.
Det var polisen Åsa Folkebrant med schäfern Tage som fann jägaren.
Nu berättar Geir om dygnen på fjällen.

Det är SVT Nyheter som träffat Geir Liabö, från Dröbak. Till SVT säger den norske ripjägaren att det inte gått någon nöd på honom.
Det var i dag mitt på dagen i tisdags som hundföraren Åsa Folkebrant med hunden Tage hittade honom. Geir hade då varit vilse på fjället i tre dygn. 

Ätit ripa
– Jag mår bra. Jag har haft ripa att äta och så har jag kunnat göra upp eld så att jag har hållit värmen på nätterna, säger Geir Liabö till SVT Nyheter Norrbotten.
Det var hans jaktkamrat som på lördagskvällen anmälde honom försvunnen när han inte dök upp vid tältet som avtalat. Fjällräddare, hemvärnet, helikoptrar och hundförare sattes in i sökandet efter 66-åringen.

Tog en bastu
Geir Liabö berättar att han har försökt orientera sig, dock har han inte kunnat hitta tillbaka.
När han kom åter till civilisationen såg han ingen anledning att uppsöka sjukvård. Han valde att ta en bastu istället vid helikopterbasen i Kurravaara.
–  Jag har varit varit med på ripjakt i flera år och vet vad man ska göra i en nödsituation, säger Geir Liabö till SVT Nyheter Norrbotten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev