fredag 19 april

Utställning till minne av Hälges pappa

Roy Bäckbom, Edwin, Björn Vilson och Hälge utanför konsthallen. Foto: Privat

I sommar arrangerar Bovilgården i Torsby en utställning till minne av Hälges skapare Lars Mortimer, som avled i slutet av förra sommaren. Vernissage hålls veckan efter midsommar.

Årets sommarutställning i Torsby är uteslutande tillägnad Lars Mortimer och hans Hälge, men även andra av Mortimers figurer kommer att finnas med.
Bovilgården är en ideell förening som driver en konsthall på minnesgården efter Bo ”Bovil” Vilson som var en framgångsrik serie- och bildskapare på 1930- och 1940-talet. Mest känd kanske han är som serietecknare och Tusen & en natt.
Bovil var på väg att få ett internationellt genombrott, då han allt för tidigt rycktes bort redan vid 39 års ålder.
Bovilgården, som förestås av Björn Bovil, ligger vackert omgiven av tre små sjöar och djup skog. I trakten har det varit gott om älg denna vinter, måhända nyfikna på den omtalade Hälge.
Lars Mortimer har för övrigt anknytning till Torsby. Lars farfar kom ifrån Bastuvålen, Torsby, och han hette Mortimer Vitalis Ohlson. Han kom att bara heta Mortimer som också blev efternamn till barnen.
Helgen efter midsommar hålls vernissagen för sommarens utställning. Då medverkar Lars Mortimers hustru Ulla Mortimer vid startskottet av de festligheter som följer i den vackra Värmlandsbygden.
Lars-Åke B Larsson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev