fredag 19 april

Jakt & prylar

Därför återkallade Norma ammunitionen

Norma fick återkalla ett antal partier ammunition, Norma jaktmatch .308 Winchester, på grund av att de hade för låg laddvikt. Foto: Lars-Henrik Andersson

Förra året återkallade Norma vissa partier av sin jaktmatch i kaliber .308 Winchester. Ett antal patroner hade för låg laddvikt, visar nu analyser.

I augusti förra året återkallade Norma ett antal partier ammunition. Totalt rörde det sig om en halv miljon patroner som levererats till butik från och med februari 2014.
Ammunitionsaskar med ett speciellt lot-nummer återkallades.
Paul-Erik Toivo, VD för Norma, sa till Svensk Jakt att företaget fick kännedom om problemet genom att skyttar hört av sig och att det rört sig om fyra incidenter där kulan fastnat i loppet.

Kulor i loppen
Norma lät analysera de returnerade patronerna. I mars i år var analyserna och motproverna klara.
Så här skriver företaget i ett pressmeddelande:
”Resultatet visar att ett fåtal patroner haft en alltför låg laddvikt. Detta har i sin tur lett till att kulan inte har orkat ut ur loppet utan fastnat i pipan innan den har nått mynningen. Alla returnerade produkter har förstörts och alla berörda kunder med de drabbade lot-numren har fått ersättning.”

Åtgärder vidtagna
Norma uppger också att alla nödvändiga åtgärder nu har vidtagits för att säkra att felet inte uppstår igen och medger att man i det aktuella fallet missade sitt kvalitetsmål.
”Våra kunder har uppskattat att vi agerade raskt och öppet när vi fick kunskap om att allt inte stod rätt till med produkten.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay