torsdag 28 mars

Avtackad kämpe ny hedersmedlem

Generalsekreterare Bo Sköld gav avgående länsförbundsordförande Lennart Johannesson en rejäl björnkram under Jägareförbundet Värmlands årsstämma i Hagfors. Foto: Boo Westlund

Påläst, energisk, målmedveten och envis. En nätverkare av rang. Jägareförbundet Värmlands årsstämma blev ett långt tacktal till länsförbundets avgående ordförande Lennart Johannesson.

Bo Sköld, Jägareförbundets generalsekreterare, riktade i ett mycket personligt tal sitt tack till Johannesson, som han beskrev som jägaren, hundföraren och eldsjälen – men också nätverkaren och ledaren.
– Lennart, du ser detaljer och helhet och du har alltid många bollar i luften. Du rör, du berör och du gör!

Vargfrågan
Under nio år som länsordförande har Lennart Johannesson drivit vargfrågan hårt. Länsförbundet har under hans ledning arbetat för en regional rovdjursförvaltning och vinterns vargjakt var helt avgörande för Johannessons beslut att avgå.
– Jag känner mig färdig nu. Vi fick vargjakt, och det har varit mitt mål. Vi har sjösatt en regional förvaltning som fungerar, säger Lennart Johannesson.
Han lämnar länsförbundsstyrelsen väl medveten om de problem som kvarstår.
– Vi har en älgstam i fritt fall. Vill vi ha älgjakt så måste vi sänka vargstammen i Värmland och vara noga med att lämna rätt älgar i skogen, säger Lennart Johannesson.
Bland alla hedersord och presenter fanns en gåva som värmde lite extra. Parhästen och tidigare förste vice ordförande Jan-Olov Ragnarsson, som också avgick ur styrelsen, fick som sitt sista uppdrag förära Lennart Johannesson titeln hedersledamot i Jägareförbundet Värmland.

Ny utredning
Bland talarna under stämman fanns Isak From, Socialdemokraternas talesperson i jaktfrågor. Han var noga med att betona att den nya vargutredningen inte ska leda till nya riksdagsbeslut.
– Det finns inget stöd för det i riksdagen under den här mandatperioden, men vi måste göra rätt om Sverige själva ska få förvalta viltstammarna.
Kravet på en ny jaktmyndighet löser enligt Isak From inte alla problem, även om regeringen är medveten om den allvarliga situationen.
– Många saknar förtroende för Naturvårdsverket, säger Isak From.
Ingemar Tönnberg, Hagfors, valdes under stämman till ny ordförande i Jägareförbundet Värmland. Nya i styrelsen är Anders Olsson, Karlstad, Lennart Nilsson, Värmskog och Fredrik Jonasson, Filipstad.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev