Redaktionen summerar: Olle Olsson

Hallå där…
…Olle Olsson, webbredaktör på Svensk Jakt
Hur vill du sammanfatta 2014 ur ett jaktligt perspektiv?

Olle Olsson.– Komplicerat. Och jag tänker då närmast på vargförvaltningen, eller snarare bristen på den, som ligger som en våt filt över jakten och Jägareförbundet. Naturvårdsverket gör sitt yttersta för att försvåra förvaltningen. Men efter många politiska turer – och ett kommande extra val – ser det i skrivande stund faktiskt ut som att vi får igång licensjakten på varg. 44 vargar är betydligt färre än vad många hoppats på, men jakt på 44 vargar är i alla fall väldigt mycket bättre än 0. Kan jakten genomföras är vi i alla fall på väg!
– Årets mest känsoladdade händelse var för mig när länsstyrelsen Gävleborg och polisen i länet beslutade att beslagta legalt skjutna björnar – och sedan bränna upp dem. Det tycker jag är årets mest stelbenta beslut där alla fragment av sunt förnuft saknades.

Vad har varit din personliga jakthöjdpunkt under 2014?
– När jag en varm augustidag jagade duvor tillsammans med min dotter. Vi fick ett antal duvor, och sköt dessutom tre gäss. Att uppleva gemensam jaktlycka tillsammans med den yngre generationen slår allt annat. Sedan är jag oerhört tacksam att jag haft turen att fortsatt ha mina taxar i livet. Trots vargar, vägar och vatten.

Vilka förväntningar har du på jaktens 2015?
– Jag hoppas att vi kan ta nästa steg i vargförvaltningen. Vi måste komma framåt i den här frågan och hitta någon sorts normalläge där ytterligheterna från städerna marginaliseras och hålls kort, så som det rimligtvis bör vara. Kommer vi dit kan vi äntligen börja prata mer om och arbeta mer med alla de andra jaktfrågorna som är roliga och stimulerande att ägna sig åt. Och kanske kommer också ett beslut om en ny viltmyndighet…
– För mig personligen blev det många jaktdagar under 2014. Men som nyårslöfte säger jag att jag ska jaga ännu mer under 2015. Gärna tillsammans med taxarna och mina nära och kära.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev