Vinn en fyrhjuling på Bosjökloster 30–31 augusti

I år lockar Skånska Jakt- & Fiskemässan med 270 utställare inom områdena jakt, skytte, fiske, viltmat, hund och häst. Foto: Sten Christoffersson

Sista weekenden i augusti är det som vanligt jaktmässa på Bosjökloster slott vid Ringsjön, mitt i Skåne. Skånska Jakt- & Fiskemässan är en familjemässa med saker att göra och titta på för alla åldrar. Den lockar i år med 270 utställare och ett mycket brett program inom områdena jakt, skytte, fiske, viltmat, hund och häst.

Svenska Jägareförbundet finns representerat både i Skytteparken och i en monter i Södra stallet där alla har chansen att vinna en fyrhjulsdriven motorcykel. Jägareförbundet Ungdom bjuder tillsammans med Ryssbygymnasiet och Ringsjöns Sportfiskeklubb in publiken till femkamp i grenarna casting, lerduveskytte, fiskkunskap, luftgevärsskytte och gissa bajset.

Mycket jakthund
Jakthundarna intar som alltid en framträdande plats på mässan med åtskilliga demonstrationer, uppvisningar och tävlingar, bland annat en tolling-uppvisning vid sjöstranden. Även i år visar Lars Schepler från Mamima Jakt hur duktiga hundar arbetar med levande vildsvin i hägn och erbjuder för första gången publiken möjlighet att testa sina hundar på en radiostyrd, uppstoppad björn.
Jocke Smålännings trickskytteshow hör till de givna publikfavoriterna, men mässan bjuder också både ungdomar som äldre på rika möjligheter att prova på det mesta i skytteväg. Bland årets nyheter märks simulatorskytte mot löpande vildsvin med chans att vinna ett Aimpointsikte.
Smäller gör det också i hästmanegen, där Gunsmoke Riders tävlar i Mounted Shooting. Det gäller att rida en bana på tid och på vägen skjuta sönder tio ballonger.

Även fiske och mat
Fisket är som vanligt rikt representerat i form av utställare, uppvisningar och möjlighet att prova på praktiskt fiske. Barnens metartävling från Bryggan hör till mässans populäraste aktiviteter.
Den lekamliga spisen tillgodoses som vanligt på bästa skånska sätt. Tre restauranger serverar lunch och dessutom finns fish and chips, viltkebab, wookad älg med mera att stoppa i sig när magen kurrar. Mästerkocken Carl Bodin Svensk lagar viltmat och låter publiken vara med och lukta och smaka och som side kick har han den alltid lika hungrige Jocke Smålänning.

Den som vill slippa köa vid insläppen och i stället få gräddfil in på mässan kan i år förköpa sin biljett via hemsidan www.sjfm.se, där du också finner mässtidningen med hela programmet, alla utställare och mycket mer om mässan.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev