Seminarium: Hur fungerar älgförvaltningen?

Jägareförbundet anordnar idag ett älgseminarium på Öster Malma. Foto: Magnus Rydholm

Under torsdagen samlas ett fyrtiotal representanter från Svenska Jägareförbundet, skogsnäringen, LRF, SLU och andra på Öster Malma för att diskutera den nya älgförvaltningens för- och nackdelar.

Älgseminariet anordnas av Svenska Jägareförbundet och under dagen ska man diskutera och utvärdera det nya älgjaktsystemet ur olika perspektiv.
Ämnen på dagordningen är bland andra vad man använder fällavgifterna till, vad jägare och markägare tycker om älgstammen och skadorna den orsakar. Man ska också diskutera om det behövs mer data i förvaltningen, och om intresset för viltkött och för skinn.

Historik och framtid
SLU kommer att berätta om förvaltningen av vårt största hjortvilt ur ett historiskt perspektiv, och man kommer att ha en diskussion om det nya systemets framtid.
– Syftet med dagens seminarium är att ge ny fakta om systemet, och att öka kunskapen om hur jägare och markägare tycker förvaltningen fungerar idag. Vi ska även diskutera möjligheter med den nya älgförvaltningen, säger Jägareförbundet generalsekreterare Bo Sköld.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev