tisdag 16 april

Hund

En vecka fylld av hundar och viltspår

Per Eriksson går spåret på Schweisshundklubbens landskampsuttagning. Domare är Henrik Lauridsen och Lars Lundberg. Foto: Tony Sparf

När Svenska Schweisshundklubben för första gången arrangerade Viltspårveckan på Kosta skjutfält i början av juli kunde man summera ett lyckat arrangemang, fullt med aktiviteter.

Temat för veckan var hundar, eftersök och viltspår. Där fanns möjlighet att starta hundar på viltspår i samtliga klasser, allt från anlagstestet till elit och vildsvinsprov.
Därtill ordnade Jägareförbundet mentaltest och möjlighet att testa sin hund på permobildjur.
Viltspårveckan arrangerades för första gången och när den summerades kunde arrangörer och besökare inte tycka annat än att det blev en succé.  
Över 100 hundar startade på viltspår. Mentaltesten fylldes och många besökte veckan även om man inte för dagen har en hund.
På kvällstid ordnades intressanta föreläsningar där veckan toppades med Jägareförbundets Daniel Ligné som pratade om eftersök i framtiden och effekten av den pågående jaktlagsutredningen.
Svenska Schweisshundklubben hade i veckoslutet landskampsuttagning för att utse de fyra bästa ekipage som ska representera Sverige i landskampen mot Norge i augusti.
13 hundar gjorde upp om de åtråvärda platserna som utgår från elitprovet vid uttagningen. Spåren är då 1.000 meter långa och har legat i minst 24 timmar. Många fina resultat och trevlig stämning genomsyrade veckan i sin helhet.
– Ett mycket lyckat första år som vi hoppas kunna genomföra årligen framöver, säger Håkan Gustavsson, som var en av arrangörerna från Svenska Schweisshundklubben.
Fredrik Ustrup 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.