fredag 19 april

Camilla Benje är förbundets första kvinnliga länsordförande

Björn Sprängare välkomnar Camilla Benje till gruppen av länsordföranden i Svenska Jägareförbundet. Foto: Jan Henricson

När Jägareförbundet Halland höll sin årsstämma i Tvååker valdes Camilla Benje till ny ordförande. Svenska Jägareförbundet har därmed för första gången fått en kvinnlig länsordförande.

Camilla Benje har tidigare erfarenhet av Jägareförbundet. Hon satt i länsförbundet Hallands styrelse åren 2011–2013, och har också arbetat som administratör på kontoret i Kungsbacka.
– Jag är glad och stolt över att ha fått det här förtroendet, sa Camilla Benje till Svensk Jakt efter stämmans slut.
Att hon nu ska leda en förening där nästan alla är män är inget som oroar.
– Nej, jag känner ju många sedan tidigare, både förtroendevalda och medlemmar. Dessutom är jag van vid att arbeta i mansdominerade miljöer så det skrämmer mig inte.

Har samma mål
Att bli historisk som första kvinnliga länsordföranden är inte något som Camilla Benje fäster någon större vikt vid.
– Det är ju roligt om det är så, men det är inget som har någon egentlig betydelse. Vi är alla jägare som strävar mot samma mål.
Den nya ordföranden valdes med rejäl majoritet. Bifallet var så stadigt att ingen tyckte det var någon idé att begära votering för att se om någon av de föreslagna motkandidaterna, Ulf Carlson eller Alf Andersson, skulle ha större stöd vid en rösträkning. 

Medlemmar och jaktlag
Styrelsen för Jägareförbundet Halland förnyades genom ytterligare tre nyval, av Mats Österborg, Halmstad, Niklas Ljungberg, Tvååker och Fredrik Lilliehöök, Långås.
Alf Andersson omvaldes på två år och ledamöter sedan tidigare är Per Klaesson, Stefan Nilsson, Patrik Wilhelmsson och Margit Österby.
På stämman deltog förbundsordförande Björn Sprängare som talade om förbundets ekonomi, om utmaningarna i att locka nya medlemmar och om de prioriterade frågorna jaktlagsutredningen och rovdjursförvaltningen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev